ÖZEL İLGİ ALANLARI

Prof. Dr. Gazi Zorer

Hallux Valgus






HALLUX VALGUS

Ayakta en sık görülen ortopedik sorunlardan biri başparmak kenarındaki çıkıntılı problemdir. Hallux Valgus olarak tanımlanan bu durumda, sadece bir kozmetik sorun olmayıp, ayakkabı giyme güçlüğünün yanı sıra, ağrılı, şişlik ve kızarıklık ile birlikte seyreden bir tablo ortaya çıkar.

Zamanla ayak tarak kemiklerinin yayılması ile birlikte ortadaki tarak kemiklerinden oluşan çökmeler tabanda nasırlaşmaya neden olarak giderek artan ağrılar ve yürüme sorunları yaşam kalitesini düşüren önemli bir ortopedik problemdir.

Şikayetlerin bu kadar ilerlemesini beklemeden tedavi olmak hastalar için gerekli ve yararlıdır.

Parmak arasına bir makara şeklinde yastıklar koymak ya da geceleri atel denilen cihazlar takmak hiçbir zaman sorunu çözmez. Erken dönemde yapılacak uygun cerrahi işlemler gelecekte ortaya çıkacak ciddi problemleri önleyerek yaşam kalitesini yükseltir. Geç dönemde yapılan tedavilerin başarı şansı daha düşüktür.

AMELİYATTAN ÖNCESİ



Hastanın yaşına ve deformitenin düzeyine göre farklı tedavi seçenekleri mevcuttur. Ameliyatta, oluşmuş aşırı çıkıntıların kaldırılması açısal bozuklukların oluştuğu kemiklerin düzeltilmesi ve küçük implantların yerleştirilmesi ile operasyon sonrası çoğu zaman alçı desteğine gerek yoktur. Basit bir bandaj uygulaması yeterli olup, 1.5-2 ay kadar hastalar topuklarına basarak yürüyebilir. Giderek basma normalleşir. Devamında bir süre tabanlık desteği gerekebilir. Sonuçta, görüntü olarak daha düzgün, daha rahat ayakkabı giyebilen ve daha uzun süre ayakta kalabileceğiniz ayaklarınız olur.

AMELİYATTAN SONRASI







 

   
Site İçeriği tavsiye niteliğinde olup, reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Saygılarımızla.

Copyright © 1988-2024. Prof. Dr. Gazi Zorer. Tüm hakları saklıdır. Tekil :294282  Hit :681992  Online: 2  | Son Güncelleme : 19.03.2024.